Auro

AURO tunnetaan ekologisista toimintaperiaatteista

LUONNOLLISESTI

AURO-luonnonmaalit tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden aloittaa konkreettinen ympäristönsuojelu myös omalta kohdaltaan. Tilaisuus, johon yhä useammat kuluttajat ovatkin tarttuneet. He tietävät, että ihminen on elänyt jo tuhansia vuosia ilman myrkkyjäteskandaaleja käyttäen luonnonmaalien raaka-aineita, kuten mäntyhartsia, pellavaöljyä, liitua luonnonkumia, indigoa ja aitoja eteerisiä öljyjä. Nämä ”pehmeän” kemian tuotteet ovat aineita, joihin voimme luottaa myös pitkällä tähtäyksellä, sillä niiden energianlähde on auringonvalo. Luonnollisten raaka-aineiden vähäiset jätteet ovat myös helposti kompostoitavissa. Koska ”kasvikemian” raaka-aineet ovat peräisin suljetusta ekologisesta kierrosta, ovat ne myös aina uudelleen ja uudelleen käytettävissä.

TUTKITUSTI

AUROn työntekijöillä Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa on takanaan jo useiden vuosien kokemukset intensiivisestä tutkimuksesta, tuotekehityksestä, tuotannosta ja työskentelystä luonnonaineiden kanssa.
Tuotteiden laatua ja käyttökelpoisuutta valvotaan ja kehitetään yhteistyössä ammattilaisten kanssa. Tästä ovat vakuutena monet voittoisat tulokset saksalaisissa test ja Ökotest-lehtien testeissä.

LUOTETTAVASTI

Vuonna 2007 AUROsta tuli myös maailman ensimmäinen maalinvalmistaja, jolle on myönnetty ”hiilineutraali yritys” -sertifikaatti (myöntäjänä Climate Neutral Group).

AURO on perustettu Saksassa vuonna 1983 ja se on alusta lähtien valmistanut tuotteita vain ja ainoastaan luonnon raaka-aineista. Tämä ei ole itsestään selvää aikana, jolloin useat synteettisten tuotteiden valmistajat ottavat itselleen ”biolinjan”.


Auron luonnonmaalit – pehmeän kemian tuotantoa

Luonnonmaalien olennainen tuotannon osa tapahtuu jo kasvien kasvaessa. Luonnolliset raaka-aineet työstetään meillä vähäisellä energian käytöllä yksinkertaisilla, hallittavissa olevilla menetelmillä ilman ympäristöä rasittavia jätteitä.

Raaka-aineet

Käytämme tuotteittemme valmistukseen ainoastaan luonnollisia, pääasiallisesti luonnossa yhä uudelleen kasvavia raaka-aineita kuten kasviöljyjä, pihkaa, vahoja, kasvipohjaisia liuotinaineita ja maaväri- ja mineraalipigmenttejä.
Nämä aineet ovat jo tuhansia vuosia sitten maapallomme ekosystemille täysin tuttuja.

Pellavaöljy paikallisilta tuottajilta

Pääraaka-aineemme pellavaöljyn tuottavat suurimmaksi osaksi alueemme maanviljelijät kontrolloidun biologisen viljelyn periaatteita noudattaen. Näin kuljetusmatkat ovat lyhyitä sekä ekologinen laatu on taattu.

Sadeveden hyötykäyttö

Juomavesi maailmassa hupenee jatkuvasti. Käytämme puhdistettua sadevettä aina kun se on mahdollista. Sadevettä kerätään maanalaiseen vesivarastointijärjestelmään ja pumpataan sieltä käyttöpaikkoihin.

Sademetsien suojelu

Trooppista dammarhartsia käytetään sidosaineena tuotteissamme. Olemme läheisessä yhteistyössä tuottajiemme kanssa, joten voimme asettaa konkreettisia ekologisia ja sosiaalisia vaatimuksia raaka-aineiden hankintatapoihin.
Jatkuva metsien taloudellinen käyttö ja hoito säilyttää ekosysteemin ja tarjoaa alueen asukkaille kestävän ja varman tulolähteen.

Luonnonsuojelu koskee koko yritystä

Vuosikausia kestänyt käytäntömme on todisteena luonnonsuojelun toteuttamisestamme, panoksistamme tehdessämme kaikkemme ympäristön konkreettiseen parantamiseen. Näin näytämme että käytännössä toteutettu ja eletty ympäristönsuojelu on mahdollista hyvin tuloksin ja ekonomisesti.

Nämä laatutuotteet ovat hintansa arvoisia!

Ekologisuuden periaatteita noudattavat luonnonmaalit pärjäävät paremmin kuin monet synteettiset tuotteet – yksinkertaisesti sen vuoksi, että ekologiset jälkikustannukset sisältyvät jo tuotteen hintaan.

Tuotannon jätteiden kompostointi

Tuotteemme koostuvat luonnollisista raaka-aineista ja sen vuoksi vähäiset jätteet ovat hyvin kompostoitavissa, kuten virallinen tutkimusdokumentti sen todistaa. Näin emme kuormita jätteenkäsittelylaitoksia!

Avoin tuotanto

Annamme vapaasti kurkistella kattiloihimme ja selvitämme jokaisen tuotteisiimme sisältyvän ainesosan. Auro-tuotanto on avoin vieraille, jotka haluavat tutustua yritykseen.

AURO tunnetaan ekolo­gisista toiminta­­periaatteista

Yhteystiedot:

info@auro.fi

Maahantuoja:

Suomen Luonnonmaalit Oy
Upokaskuja 6-8, 01450 Vantaa

www.suomen­luonnonmaalit.fi

info@suomen­luonnonmaalit.fi